Godine nisu važne

???????? THIS ARTICLE IS AVAILABLE IN ENGLISH

Emil Ratelband (Emile Ratelband) je Holanđanin, preduzetnik, osnivač Ratelband istraživačkog instituta i Ratelband fondacije, motivacioni govornik, organizator seminara i treninga za kompanije, autor 12 knjiga.

Emil je rođen 11. marta 1949. godine. Početkom novembra je objavljena vest da je pokrenuo sudski postupak protiv lokalne administracije u svom mestu prebivališta, koja je odbila njegov predlog da mu se u dokumenta upiše novi datum rođenja – 11. mart 1969. U obrazloženju tog predloga da se pravno podmladi za 20 godina naveo je da se on tako oseća i kao dokaz navodi i to da mu je lekar potvrdio da ima telo osobe od 45 godina.

Kao dodatne argumente za ovaj svoj zahtev, Emil tvrdi da ima pravo da zahteva takvu promenu, jer živimo u vremenu kada je legitimno da pravno sankcionišemo ono što je naš osećaj. Ako transrodne osobe koje su biološki ili muškarci ili žene, ali se ne osećaju ni kao jedno ni kao drugo, mogu tako da se pravno deklarišu, zašto to pravo onda ne bi imala i osoba koja se oseća mlađom ili starijom u odnosu na svoj biološki datum rođenja. Analogiju za svoj zahtev vidi i u pravu čoveka na promenu ličnog imena. Smatra da sve to spada u domen slobodne volje i ljudskih prava.

Na osnovu svega ovoga do sada, zaključak oko koga bismo se svi složili je da Emil Ratelband nije baš neki običan lik kakve srećemo u sopstvenom okruženju. Ali, sačekajmo malo…

Osim svega gore pobrojanog, Emil Ratelband kao argument posebno ističe i to da će zvaničnom promenom godine rođenja značajno povećati svoje šanse na dejting sajtovima i aplikacijama. Čovek to lepo objašnjava: „Kada sam na Tinderu, gde piše da imam 69 godina, niko mi se ne javi. Kada tamo bude stajalo da imam 49 godina, uz lice kakvo imam, biću u kraljevskoj poziciji!”

E sad, ovaj poslednji argument pokazuje da nam je Emil u stvari mnogo bliži nego što je to na prvi pogled izgledalo. I to ne zbog dejting sajtova i aplikacija kao takvih. Zar se svi mi na društvenim mrežama i u komunikaciji preko raznih drugih aplikacija ne predstavljamo kao lepši, bolji i raspoloženiji nego što jesmo, trudimo se da ispadnemo što bolji, duhovitiji pametniji, šarmantniji. I naravno, posle određenih godina, jako se trudimo da izgledamo mlađe.

Isto to radi i Emil Ratelband. Samo što on hoće da svoju laž još i pravno verifikuje. Ionako već živimo u svetu „alternativnih činjenica”.

2 komentara

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

  • Metode,s katerimi poskusamo zbuditi pozornost drugih ljudi,so razlicne.
    Jaz sem se vse zivljenje predstavljal za starejsega,kot sem tisti trenutek bil.
    Ko sem bil mlad,sem dekletom govoril,da sem starejsi,sicer me ne bi sprejele v svojo druzbo.
    Ko sem bil starejsi,sem ravnal enako.Ze nekaj let pred osemdesetim rojstnim dnem,sem govoril,da jih imam ze osemdeset.Rezultat je bil fantasticen. Ljudje so bili navduseni.”Pa saj to je nemogoce…krasno izgledate…”,so me hvalili.
    Katera letnica rojstva je zapisana v uradnih dokumentih,pa sploh ni vazno!

This website is available in ???????? ENGLISH

Društvene mreže

Najnoviji postovi

Ovim prihvatate našu politiku privatnosti